Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Bιογραφικό



Ο Μύρωνας Τορνεσάκης γνώρισε το Wushu KungFu το 1994 ύστερα από χρόνια ενασχόλησης με τον πρωταθλητισμό στον στίβο, το ποδόσφαιρο και την ιστιοπλοΐα.

Πανευρωπαικό - Ιταλία 2006
Ο πρώτος του δάσκαλος ήταν ο Κυριάκος Ελευθερίου. Όταν το 1998 παρακολούθησε για πρώτη φορά ένα διεθνές πρωτάθλημα, το Πανευρωπαϊκό που διεξήχθη στην Αθήνα, άλλαξε όλη του η θεώρηση για το άθλημα και το τι απαιτεί να φτάσει κανείς να είναι αθλητής υψηλού επιπέδου στο αγωνιστικό-μοντέρνο μέρος του. Από τότε το εθνικό άθλημα της Κίνας έγινε πάθος και όνειρο του μαζί – έκανε καθημερινές προπονήσεις, μάθαινε κινέζικα και κυνηγούσε το στόχο της εξέλιξης και της διάκρισης όχι μόνο στην πανελλήνια αλλά και στην παγκόσμια κατάταξη.
Παγκόσμιο - Πεκίνο 2007
Από το 2000 μέχρι το 2007 που σταμάτησε τον πρωταθλητισμό, κατείχε σταθερά την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε αγωνιστικά taolu και ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας με σταθερή συμμετοχή και ανοδική πορεία σε 6 διεθνή – ευρωπαϊκά και παγκόσμια – πρωταθλήματα (Πορτογαλία 2002, Μακάο 2003, Ρωσία 2004, Βιετνάμ 2005, Ιταλία 2006, Πεκίνο 2007).
Στην Ευρώπη ήταν πάντα στους οχτώ καλύτερους ενώ στα παγκόσμια πρωταθλήματα σημείωσε καλύτερη επίδοση στο Πεκίνο όπου έλαβε την 28η θέση ανάμεσα στους 100 καλύτερους αθλητές του κόσμου.
Προπονητικό Κέντρο Guangxi 2006
Προκειμένου να ανταποκριθεί στο διεθνές επίπεδο, αρχικά αξιοποιούσε τις οδηγίες και τις διορθώσεις κινέζων προπονητών που έρχονταν στην Ελλάδα για σεμινάρια (Wu Yong Mei, Xing Long Bao) και στη συνέχεια έκανε αίτηση και έγινε δεκτός σε ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα της Κίνας (επαρχία Guangxi).

 Έτσι, από το 2005 προπονείται για μεγάλα διαστήματα δίπλα σε πανκινεζικούς πρωταθλητές, με κορυφαίες προπονήτριες της Κίνας που έχουν διεθνή αναγνώριση (Huang Chun Ni και Chen Xu Hong).
Πανευρωπαϊκό - Πολωνία 2008

Στην Κίνα, ο Μύρωνας έμαθε να δουλεύει από την αρχή και να εξασκεί τις βάσεις του αγωνίσματος ενώ παράλληλα διδάχτηκε τη μέθοδο με την οποία μπορεί να προπονεί σωστά έναν αθλητή ώστε να τον φτάσει να συναγωνίζεται επάξια αθλητές υψηλού επιπέδου. Με την υποστήριξη των Κινέζων προπονητριών του, ο Μύρωνας από το 2008 προπονεί νέες ομάδες Ελλήνων αθλητών με σωστές βάσεις και προδιαγραφές επιτυχίας σε διεθνή πρωταθλήματα. Είναι πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu από το 2008 και συμμετέχει σε διεθνή πρωταθλήματα ως κριτής. Αυτή την στιγμή είναι επίσημα προπονητής της Εθνικής Ομάδας και όραμά του είναι η σωστή διάδοση του Wushu Kung Fu σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου