Μετά το ταξίδι στην Ρουμανία,ακολούθησε το σεμινάριο Παγκοσμίων κριτών στην Κατάνια της Ιταλίας (1-7 Ιουνίου) .Ήταν κάτι που περίμενα αρκετό καιρό και αυτή την στιγμή έγινα επίσημα Παγκόσμιος κριτής και συγκεκριμένα Β’ επιπέδου .
Η διαδικασία των μαθημάτων ήταν ευχάριστη σε ένα εξαρετικό ξενοδοχείο και αθλητικές εγκαταστάσεις όπου έγινε η εκπάιδευσή και οι εξετάσεις μας.
Η γραπτή εξέταση είχε 100 ερωτήσεις με 2 ώρες χρονικό περιθώριο και στο πρακτικό τομέα εξεταστήκαμε όλοι οι υποψήφιοι σε 2 αγωνιστκά ταολού 3ης γενιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ,ότι το άγχος ήταν ιδιαίτερα υψηλό για όλους και μάλιστα υπήρχαν 4 σοβαροί τραυματισμοί.
Τα σεμινάρια έγιναν από κινέζους καθηγητές Πανεπιστημίου απο την Παγκόμια Ομοσπονδία.
Ακολουθούν σεμινάρια προπονητικής από τους ίδιους καθηγητές στην Ελλάδα (7-12 Ιουνίου)όπου τους συνόδεψα από την Ιταλία και ήμουν δίπλα τους σε όλη την διαμονή τους.
Ήταν μία πολύ σημαντική εμπερία και είμαι πολύ χαρούμενος διότι έτσι εκπληρώνεται ένας σημαντικός στόχος πού είχα ως Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής εδώ και 6 χρόνια.Τα καλύτερα έρχονται λοιπόν....
Είναι ένα εκπληκτικό βήμα θα έλεγα στα χρονικά του Ελληνικού Γουσου και τιμή να φιλοξενήσει εκπαιδευτές αυτού του επιπέδου που εκπροσωπούν την Κινέζικη και την Παγκόμια Ομοσπονδία σε όλο τον κόσμο.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν πάνω από 150 άτομα από όλη την Ελλάδα και ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής που συνόδευε την Κινέζικη αποστολή έμεινε ικανοποιημένος από την ανάπτυξη του Γουσού στην Ελλάδα.
Επόμενη δραστηριότητα ήταν ταξίδι στην Σακάρια της Τουρκίας με την Ελληνική αποστολή όπου έγινε το 3ο Βαλκανικό open Πρωτάθλημα (13-16 Ιουνίου).Εκεί εκπροσώπησα την χώρα μου ως διαιτητής.
Η ελληνική αποστολή είχε πολλά μετάλλεια και επιτυχίες τόσο στα τάολου αλλά ιδιαίτερα στο Σάντα όπου τα παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους και από αυτή την στιγμή η Ελλάδα θεωρείται μία μεγάλη δύναμη στο Σάντα ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια.
Ομολογώ ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος από αυτο που παρακολουθούσα στους αγώνες των παιδιών.
Αυτό που έχω να εκφράσω είναι ένα μεγάλο ‘μπράβο’ στην δουλειά των προπονητών και της ομάδας της τεχνικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια στο Σάντα,διότι με μεθοδικές κινήσεις πετύχανε να δημιουργήσουν ένα ‘φυτώριο’ αθλητών που αναπαράγει εξαιρετικούς και ικανότατους αθλητές όπου στελεχώνουν συνεχώς την Εθνική ομάδα του Σάντα!!!
Η τελευταία δραστηριότητα είναι η 3η Σχολή προπονητών που πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία με την Γενική γραματεία Αθλητισμού.
Εδώ εκπροσώπησα το Μοντέρνο Γουσού,κάνοντας εισήγηση τους κανονισμούς του Αθλήματος και παράλληλα δίδαξα 2 φόρμες (32 nanquan,32 changquan) .
Τι ποιο σημαντικό να αμοίβεται ‘ηθικά’ κυριώς η αγάπη μου για το άθλημα και η εξάσκησή μου πάνω σε αυτό αυτά τα χρόνια ,όταν η Ελληνική Ομοσπονδία μου δίνει την δυνατότητα να χαρίσω τα ‘εργαλεία’ μου σε 138 νέους προπονητές που θα στελεχώσουν την Ομοσπονδιά τα επόμενα χρόνια.
Για τα παραπάνω θα ήθελα να εκφράσω επίσης ότι έιναι αποτέλεσμα αγάπης σε ένα μοναδικό άθλημα που ονομάζεται Γουσου Κουνγκ φου.
Το Γουσου...δεν είναι μόνο άθλημα όμως,
είναι τέχνη,
τέχνη ζωής.
Και..
η τέχνη είναι κάτι που μαθαίνεται
...και όλοι όπως και εγώ σε αυτό είμαστε περαστικοί!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου