Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

H αμφισβήτηση και η 4η Εντολή!!


Ολοκληρώθηκε επίσημα άλλο ένα διεθνές σεμινάριο κριτών που έγινε στις 1 – 7 Ιουνίου στο Πορδενόνε της Ιταλίας.
Η διαδικασία του σεμιναρίου είναι η δημιουργία νέων κριτών και η πιστοποίηση η οποία γίνεται κάθε 4 χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (IWUF) για την ανανέωση του πτυχίου και της δραστηριότητας σου ως κριτής.

Η πρώτη μου εμπειρία ήταν πριν 4 χρόνια στην Κατάνια της Ιταλίας πάλι και είχα ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία με επίπεδο Β κριτή.Αυτό μου έδωσε και το εισιτήριο να πάρω μέρος στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έγιναν Στην Ινδονησία και στο Καζάν αντίστοιχα.
Παράλληλα αυτή την περίοδο η IWUF διοργανώνει άλλα 2 σεμινάρια στην υφήλιο, ένα στο Τέξας της Αμερικής και ένα στην Μαλαισία.

Σε αυτό το σεμινάριο συμμετείχαν 126 διαιτητές από όλο τον κόσμο 48 στα Τάολου και 78 στο Σάντα.
Η διαδικασία εκεί που όλοι περιμέναμε ότι θα ήταν απλή,κατέληξε επίπονη για πολλούς και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει αποτυχία στο 45% των συμμετεχόντων.

Η IWUF όπως όλοι συνειδητοποιήσαμε εκεί ,ήταν αποφασισμένη να αλλάξει το σχήμα των κριτών και να κάνει ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα.Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι νέοι κανονισμοί και η πορεία του αθλήματος που ενδέχεται εκπληκτική και πια ξεκάθαρη και για τους πιο ‘παραδοσιακούς’ φίλους του αθλήματος.


Η εξέταση μετρούσε από το πρώτο λεπτό που φτάσαμε εκεί ακόμη και στο εάν ήσουν στην ώρα σου στις συναντήσεις που γινόταν αλλά και στην συμμετοχή σου κατά την διάρκεια των μαθημάτων που υπήρχε πυροβολισμός ερωτήσεων σε κάθε κριτή χωρίς να το περιμένει και η απάντηση που θα έπρεπε να δώσεις θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαρη.


Το μεγάλο αποκορύφωμα ήταν στις παρουσιάσεις των ταολού το οποίο ήταν μία μεγάλη παγίδα για πάρα πολύ κόσμο.

Την πρώτη μέρα της πρακτικής προπόνησης η οποία θεωρούνταν ο καθένας να κάνει την δική του πρακτική,μας έπιασαν όλους απροετοίμαστους και ένας ένας θα έπρεπε να δείξει αυτό που είχε με την σειρά…ακόμη θυμάμαι το νο 41 ήμουν και μετά από μένα ακολουθούσε ένας εκπληκτικός αθλητής αλλά και πρίν 3 κινέζοι πολύ αναγνωρισμένοι στον χώρο.Το άγχος και οι αρνητικές σκέψεις πολλές…οι καθηγητές ήθελαν από νωρίς να μας ‘τσεκάρουν’,ήταν πολύ απλό.Οι γραπτές εξετάσεις έγιναν ηλεκτρονικά με multiple choise και η real time εξέταση στα βίντεο και στην παρατήρηση ήταν πραγματικά απαιτητική και δύσκολή.


Εδώ όμως παρόλα αυτά η τέταρτη εντολή ήταν ο οδηγός μου,την έχω αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο http://www.wushu.com.gr/2015/12/to-x.html 
και λειτούργησε ως ο καλύτερός μου μέντορας ‘Δίνε πάντα τον καλύτερό σου εαυτό’.

Δεν θέλω να πω περισσότερα για την απόδοσή μου και το πόσο με τσεκάρανε εάν γνωρίζω όντως ΚουνγκΦου και εάν έχω προοπτική εξέλιξης.
Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν από την IWUF και οποιοσδήποτε μπορεί να τα δει online.

Θυμάμαι μόνο στιγμές στην καθημερινότητα μου που έχω πετύχει αλλά και έχω αποτύχει.

Στιγμές όπως το να επιστρέφω από ένα διεθνές Πρωτάθλημα και να λέω στον εαυτό μου συνεχώς
γιατί πας΄εκεί?
γιατί συνεχίζεις?
δεν μπορείς να τα βάζεις με επαγγελματίες?
Πάλι έξοδα?

Στιγμές που με έχουν κρίνει και να έχω ακούσει και μέχρι
Είσαι του μοντέρνου…
Δεν ξέρεις κουνγκφου…
Δεν ξέρεις παραδοσιακό…
Τι διακρισεις έχεις Παγκόσμιες?
Εμεις στο ……… έχουμε την 1η,2η,3η, θέση….
Πόσα DUAN έχεις?

Αλλά παρόλα αυτά στον εαυτό μου έλεγα την 4η εντολή όσα λάθη και να έκανα στην πορέια αλλά όσες εντάσεις και να δημιουργήθηκαν στην μεγάλη οικογένεια του Ελληνικού Κουνγκφου.

Όλοι έχουμε τον μικρόκοσμό μας στις σχολές μας και τους μαθητές μας,όλοι κάνουμε κουνγκφου αλλά πέρα από αυτό υπάρχει μία μεγάλη οικογένεια που ξεκινάει με τους Δασκάλους στην χώρα μας που κάνουν κουνγκφου και συνεχίζεται και στο εξωτερικό.

Αλλά ας πάρουμε και πάλι τα πράγματα από την αρχή.
Κουνγκφου για μένα σημαίνει καθημερινή δουλειά σε όλα τα επίπεδα.
Σωματικά και πνευματικά.
Καθημερινή εξάσκηση και καθαρός εαυτός.
Αλλά και κάτι πολύ σημαντικό.
Να θυμάσαι πάντα και να τιμάς αυτόν που σου έδειξε τα πρώτα σου βήματα,
ακόμη και να έκανε λάθη
,ακόμη και όταν σε άφησε μόνο να δοκιμάστείς,
ακόμη και όταν σε έχασε
αλλά μέσα από όλα αυτά σου έμαθε τον σεβασμό σου σε αυτόν,
τον Δάσκαλο
και μέσα από αυτόν στον εαυτό σου..
νομίζω ότι αυτή είναι η αρχή που πρέπει όλοι μας να έχουμε,έτσι με αυτόν τον τρόπο θα μάθουμε να τηρούμε την οποιαδήποτε ‘παράδοση΄ χωρίς να κρίνουμε αλλά και να είμαστε ‘ανοιχτοί’ σε νέα πράγματα σε όλα τα επίπεδα.

Τα θετικά σχόλια που έλαβα για την συμμετοχή μου εκεί είναι πολλά.
Επίσης χωρίς την στήριξη της Ομοσπονδίας δεν θα είχα κάνει ποτέ τίποτα από όλα αυτά και χαίρομαι που είναι δίπλα μου αλλά και εγώ εκτιμόντας όλο αυτό τηρώ πάντα την 4η εντολή…

Εν ολίγοις τα αποτελέσματα?
Σύνολο επιτυχόντων 66 από τους 126, στα ταολού μόνο 26.
Αποτύχανε άτομα τα οποία υπήρξαν επικεφαλής κριτές σε διεθνή πρωταθλήματα.
Πέτυχα να είμαι στην κατάταξη στους 8 πρώτους για την απόδοσή μου σε όλα τα επίπεδα (συγκεκριμένα τι,θα το δείτε στην IWUF) και να έχω το πτυχίο Α κριτή.
Η καλύτερη όμως διάκριση δεν ήταν αυτή για μένα όμως στο να βρεθώ στα τιμώμενα πρόσωπα των Α κριτών,αλλά οι παραπάνω παρατηρήσεις που έκανα στον εαυτόμου οι οποίες μετά από τις συμμετοχές μου ως αθλητή,συνέχισα το έργο μου ως κριτής σε μία ιδιαίτερη πορέια,αλλά παρέμεινα και μάλιστα πολλές φορές με αρνητικά αποτελέσματα σε μένα και στους αθλητές μου,αλλά και με θετικά όμως.

Μέσα από αυτή την πορεία η οποία αυτή την στιγμή αποκορυφώθηκε φαίνεται η Ελλάδα και το πόσο την εκπροσωπεί έστω και ένας Έλληνας ο οποίος είναι μέσα στις εξελίξεις,ανοιχτός στο να μαθαίνει,να κρίνεται και να δοκιμάζεται συνεχώς,
αλλά είναι ακόμη εκεί.....

Η ομάδα που περάσαμε ως Α, μόνο 8 στα ταολού αλλά και θα έπρεπε να είχε στο ενεργητικό του ο κάθε κριτής  τουλάχιστον 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα , επιλεχτήκαμε ως η ομάδα που θα στελεχώνει η Τεχνική Επιτροπή της IWUF στα Παγκόμια Πρωταθλήματα και μας δίνει το δικάιωμα να διαιτητέυσουμε μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας μας.
Από τώρα και στο εξής το όριο ηλικίας θα έιναι το 50ο έτος για οποιονδήποτε νέο διαιτητή.


Είναι σημαντικό σε αυτή την τόσο στενή ομάδα να υπάρχει ένας Έλληνας ο οποιός πέρασε από κόσκινο αλλά είναι ακόμη εκεί…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά όλους αυτούς που με αγαπάνε και με στηρίζουν, έιναι πραγματικά  πάρα πολλοί αλλά θα σας ευχαριστήσω έναν έναν προσωπικά.


Κυρίως όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με αμφισβητούνε διότι χωρίς αυτούς δεν θα είχα δει ποτέ τον πραγματικό μου εσωτερικό ανταγωνιστή και δεν θα μου τον έβγαζαν στην επιφάνεια και η επιτυχία αυτή οφείλεται κατά πολύ μεγάλο βαθμο σε όλους αυτους…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου