Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ξέρεις να στρώνεις το τραπέζι?

 


Το να στρώνεις το τραπέζι, ακούγεται απλό, αλλά κρύβει μία πολύ μεγάλη και σημαντική διαδικασία!

Όταν στρώνεις το τραπέζι, γνωρίζεις από πριν τι ακριβώς θα ετοιμάσεις και έχεις μία πολύ ξεκάθαρη εικόνα τι και πως θα τοποθετήσεις επάνω τα αντίστοιχα υλικά.

Αυτή την περίοδο των 2 εβδομάδων παρατηρώ και χαίρομαι τα παιδιά και τους ενήλικες οι οποίοι παρόλο τις συνθήκες του κορωνοιού και την διαδικτυακή διαδικασία, προπονούνται ανελλιπώς.

Μπορεί για κάποιον αυτό να φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι.

Η αλήθεια είναι ότι τους καμαρώνω προσωπικά και χαίρομαι πολύ για τους αθλητές διότι πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια ισχύει το ότι ξέρουν το τι ακριβώς θέλουν ξεκάθαρα και αυτός είναι ο λόγος που είναι εδώ. Δεν τους επηρεάζουν οι συνθήκες και είναι σε μία διαδικασία μόνο το να βρουν την λύση και να προπονηθούν.

Για έναν ενήλικα ίσως να είναι και να φαίνεται πιο απλό, είναι όμως? Ας ο κάθε ενήλικας το σκεφτεί μόνος του.

Όσον αφορά όμως τα παιδιά. Εδώ κτίζεται μία ιδιαίτερη διαδικασία η οποία ενδέχεται να έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο και μάλιστα θετικό. Βρίσκονται πίσω από μία οθόνη και ακολουθούν εντολές στο να εκτελέσουν κάποιες ασκήσεις. Όχι δεν είναι σκυλάκια. Είναι πραγματικοί πολεμιστές. Αυτή είναι και μία έννοια της τέχνης που μαθαίνουν . Το Κουνγκ Φου, μία Τέχνη επανάληψης , μία Τέχνη εξέλιξης του Προσωπικού Εαυτού.

Είναι μία Τέχνη εξέλιξης διότι μέσα από τον τρόπο αυτό οι ασκούμενοι αναπτύσσουν την ιδιότητα να έχουν Όραμα και να εκπληρώνουν κάθε μέρα μικρούς στόχους μέχρι να καταφέρουν την εκπλήρωση του μεγαλύτερου τους Στόχου.

Κάθε ημέρα προπόνησης με οποιαδήποτε συνθήκη, η οποία για έναν πολεμιστή δεν σημαίνει τίποτα, εάν βρέχει , εάν έχει κρύο , εάν είναι κουρασμένος, εάν είναι λυπημένος , εάν είναι θυμωμένος , εάν είναι σε καραντίνα, εάν θα πρέπει να προπονηθεί διαδικτυακά, απλά είναι μέσα στο πλάνο του. Τίποτα δεν θα του αλλάξει την πορεία.

Ο στόχος του Πολεμιστή είναι το Όραμα του.

Πόσο καταπληκτικό λοιπόν είναι να βλέπεις τους αθλητές σου να βρίσκονται σε αυτό και κυρίως όταν δεν το συνειδητοποιούν και μία μέρα απλά θα το δουν και θα είναι ευγνώμονες για όλη την διαδικασία  και το μονοπάτι που περπατούσαν.

Το μόνο σίγουρο για τα παιδιά αυτά είναι ότι στο μέλλον θα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά να στρώνουν το τραπέζι μίας υγιούς καθημερινότητας.

 

 



1 σχόλιο: