Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

To Wushu Oλυμπιακό Άθλημα?

                                 
Μόλις επιστρέψαμε από το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Wushu Kung Fu που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν της Ρωσσίας.
                                                     
Η Ελληνική αποστολή συμμετείχε πολύ δυναμικά στο Σάντα με τους Φραγκόπουλο Κωνσταντίνο, Σδούκου Άννα, Μποζιονέλο Κυριάκο, Πιτσινή Κωσταντίνο και Λεονταρή Αναστασία η οποία κατέκτησε την 3η Θέση και είναι το μόνο μετάλλειο που φέραμε από το Πρωτάθλημα αυτό.Τα άλλα παιδιά είχαν κληρώσεις φωτιά με χώρες όπως το Ιράν και την Κίνα και το έργο τους ήταν πολύ δύσκολο, το σημαντικό όμως είναι ότι δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό.
                                  
Στα ταολού είχαμε την συμμετοχή του Μάριου Βελισσαρίου ο οποίος στάθηκε άτυχος με το γεγονός έντονου τραυματισμού που είχε στην μέση του το διάστημα των τελευταίων 3 εβδομάδων και αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι την αποστολή δεν ακολούθησε και ο Μποζιονέλος Αναστάσιος λόγω επίσης έντονου τραυματισμού που έπεσε από κλωτσιά νοκ άουτ κατά την περίοδο της προετοιμασίας του μία εβδομάδα πριν το πρωτάθλημα.
Αρχηγός αποστολής ήταν ο κος Σταμούλης Λάμπρος Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. που ήταν μαζί του ο κος Λεονταρής Ιωάννης, o Γεωργίου Κωσταντίνος και ο κος Ελευθερίου Κυριάκος ως συνοδοί και Προπονητές.
                                          
Εγώ είχα την τιμή να συμμετάχω για δεύτερη φορά σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός ως Διαιτητής σε αθλητές <<Ολυμπιακού>> μπορώ να αναφέρω επιπέδου.
                                
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό τον χαρακτηρισμό διότι τα νέα για να ‘‘παρουσιαστεί’’ ως Ολυμπιακό Άθλημα το Wushu είναι καλά!
Όλοι γνωρίζουμε ότι στους Ολυμπιακούς του 2020 ένα από τα νέα αθλήματα είναι το Καράτε.Αυτό που πρέπει όμως να τονισθεί είναι το εξής.Το Καράτε μαζί με άλλα 4 αθλήματα επιλέχθηκαν ως Περιφερειακά Αθλήματα, που σημαίνει ότι είναι μόνο για τους Ολυμπιακούς του 2020.
                               
Το 2024 θα γίνει εκ νέου επιλογή περιφερειακών αθλημάτων.Αυτά είναι και τα καλά νέα,με την διαφορά ότι υπάρχει πλάνο να μειωθούν τα μετάλλια από τα κύρια αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων και να αυξηθεί η είσοδος σε νέα περιφερειακά αθλήματα,παραπάνω από 5 που είναι αυτή την φορά το 2020.
Το πλάνο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι το 2024 εδώ και πολύ καιρό.
Το πως μπορεί κάποιος να το αντιληφθεί αυτό είναι ότι το επίπεδο στα τάολου έχει ανέβει και άλλο και πολλοί αθλητές βάζουν ασκήσεις στο πρόγραμμά τους δυσκολίας C 720 μοιρών.
Κάτι το οποίο πριν 2 χρόνια δεν υπήρχε.
Ακούγεται καλό και θέλουμε να έιναι αληθινό…
Στόχος το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Σαγκάη το 2019!!
                                        

Το Πρωτάθλημα αυτό μου χάρισε εξαιρετική εμπειρία αλλά και όμορφες στιγμές με φίλους και συνεργάτες.
                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου